driemaalkunst

MIJN

WERK

Het is lastig om van jezelf te zeggen wat je sterkste kanten zijn. Het

levendiger maken van tekeningen met schaduwen vind ik zelf erg

leuk om te doen.

Van anderen heb ik gehoord dat ik ogen goed kan tekenen.

Wanneer ik een bepaald voorwerp of plaatje zie, dan bedenk ik op welke

Manieren ik het kan tekenen. Ik kijk dan naar schaduwen en vormen.

In mijn hoofd bepaal ik of het me gaat lukken om het op papier te zetten.


Ik denk niet dat ik iets van een eigen stijl kan aanwijzen in mijn werk.

Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen manier van werken.
Ik laat mijn werk graag zien aan anderen, meestal omdat ik hoop een complimentje te krijgen, maar ook voor de tips. Om te kijken wat zij er van vinden. Ik kan wel omgaan met kritiek, vind ik zelf, maar complimenten zijn altijd leuker. Ik vind het wel fijn om tips te krijgen. Dan weet ik wat ik de volgende keer kan verbeteren of waar ik aan kan werken.

Wat ik wel weet is dat ik beter ben in het natekenen dan in het uit de losse pols tekenen.

Als ik iets vaak heb getekend kan ik het wel uit de losse pols tekenen, maar dat begint met

een voorbeeld.

Ik zoek meestal plaatjes van internet en kijk of dat leuk is om te tekenen. Ik zoek steeds meer uitdaging,

zoals mensen/portretten, maar soms teken ik ook gewoon iets wat in me op komt, voeg ik plaatjes samen, om het zo maar te

Zeggen.


Wanneer iets niet goed gaat of mislukt, ga ik meestal verder met wat anders, maar ik weet ook dat ik het eigenlijk niet moet laten liggen maar op door moet gaan. Ik probeer mezelf er wel op te wijzen dat elke “fout” die ik maak weer een nieuwe les is. Dat het ook op een andere manier kan en het op die manier nu even niet lukt. Meestal laat ik het dan een tijdje liggen en ga er later weer mee verder. Dan heb ik weer nieuwe inspiratie.


Het tekenen doe ik gewoon alleen, maar ik krijg wel opdrachten van docenten, bijvoorbeeld dat we degene die tegenover je zit moeten natekenen op verschillende manieren. Op deze manier kun je elkaar helpen met tekenen.

Waar ik zelf moeite mee heb is realistisch tekenen. Ik krijg het niet voor elkaar om een portret of persoon echt na te tekenen. Sowieso kan ik slecht gezichten uit de losse hand tekenen. Dat lijkt me wel leuk om te leren.


Later wil ik dan ook graag naar het Cibap toe en daar de opleiding Decoratie/restauratie doen. Als dat niet doorgaat zou ik het ook wel leuk vinden om een opleiding architectuur te doen. Ik vind wiskunde een leuk vak en in architectuur kan ik wiskunde samenvoegen met het creatieve.

Ik weet niet of ik mijn werk kan vergelijken met die van een ander kunstenaar. Er is niet echt een kunstenaar die ik bewonder, al vind ik het werk van Escher of Vincent van Gogh wel interessant. Ik ben meer een fan van acteurs en actrices. Ik ben dan ook echt een boekfanaat en heb vele films op de plank staan. Ik teken ook sommige acteurs na.

Ik ben trots op sommige portretten en een tekening die ik heb gemaakt van een G-sleutel. Ik vind het een beetje verbazend hoe ik het voor elkaar krijg om de portretten toch wel een beetje lijkend kan tekenen en de G-sleutel vond ik er zelf best wel mooi uit zien.

#panel_renatebuitenhuis

Mijn werk

Ik teken alleen maar in mijn vrije tijd, aangezien ik geen bv meer heb in mijn vakkenpakket. Ik ga na school wel naar de 3-uursactiviteit van bv.


Het fijne aan tekenen is dat je nergens aan gebonden zit. Je kunt gewoon je eigen gang gaan en van elke tekening die je maakt leer je weer iets en de volgende tekening is weer net wat beter.

De mogelijkheid om te kunnen tekenen is voor mij erg fijn, omdat het een manier is om je te uiten. Ik word er rustig van.


‘Ik vind het heerlijk om te tekenen, maar soms iets knutselen is ook leuk.’

driemaalkunst